23 Şubat 2012 Perşembe

2013 ford tourneo custom (new transit)






Ford’un 630 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve bu yıl içinde Gölcük fabrikasında üretimine başlayacağı yeni Transit, yüzünü gösterdi. Türkiye’de bir model için gerçekleşen en büyük yatırıma sahip olan Transit, Cenevre Motor Show’da sergilenecek.

Bu ay başında vefat eden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay’ın yürüttüğü en büyük projelerden biri olan yeni Transit’in ana üssü Gölcük fabrikası olacak. Otay, ocak ayında yaptığı açıklamada “Transit’in iki farklı tipi, iki farklı şasisi ve iki farklı platformu olacak. Cenevre’de dünya vitrinine çıkacak İkinci model ise 2013 yılında devreye girecek” demişti. 2011 yılında düğmeye basılan ve 3 yıla yayılacak 630 milyon dolarlık yatırımla bantlardan çıkacak yeni Transit, Türkiye’de kriz sonrası gerçekleşen en büyük yatırım özelliğini de taşıyor. 2013 yılından itibaren, Transit Connect üretiminin İspanya’ya kaymasıyla birlikte 320 bin adet kapasiteli Gölcük fabrikasında tamamen yeni Transit modelleri üretilecek. Ford Otosan, yeni Transit’i Amerika kıtası hariç tüm dünyaya satacak. Yeni Transit, 2013 yılında Ford Motor Company’nin Kansas fabrikasında da üretime başlayacak.
Binek otomobil hissi
Yeni Transit’in, Volkswagen Caravelle ve Mercedes Viano gibi modellerin bulunduğu midibüs segmentinde mücadele edecek olan versiyonunu temsil eden Tourneo Custom konsepti, aracın çizgileri hakkında fikir veriyor. Cenevre Fuarı’nda Ford standının yıldızı olmaya hazırlanan Transit, markanın tüm pazarlarda aynı otomobili satma stratejisi (One Ford) için geliştirildi. Markanın MPV segmentindeki temsilcisi S-Max’tan izler taşıyan araç, binek otomobillere yakın kullanım özelliklerine sahip olacak.

Kaynak:hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder